Venytys

Kissa kuin haitari

Kissan venytystä, eli esittelyasentoa, harjoitellaan pennusta saakka. Kissanäyttelyssä kissan venytetään kahden käden varaan koko pituuteensa, jotta tuomari voi arvioida kissaa paremmin. Tällöin esim. kissan rakenne tulee paremmin esiin.

Rudi esittelyasennossa

Rudi esittelyasennossa

Rudilla ja Karrilla ei ole mitään venyttelyä vatsaan, päinvastoin, ne pitävät siitä. Mutta vain kotioloissa! Kissanäyttelyssä venytykset tuomarin arvioivan katseen alla eivät ottaneet meiltä onnistuakseen. Kotona venyttely on kissoista hauskaa siihen saakka, kunnes kamera otetaan esiin.

Ilme sen kertoo

Karria ei kiinnosta

Yritykset taltioida venytysasentoja kameralle ovat haastavia. Venytysasento ei ole kuvissa täydellinen, koska kuvaustilanne vaati käsillä kurkottelua. Lisäksi jälkiviisasteluna todettakoon, että kissojen kuvaaminen esittelyasennossa suoraan merenrannassa ulkoilun jälkeen ja harjaamatta ei ollut paras vaihtoehto. Taitaa olla näillä räsynukeilla viikonloppuna edessä kylpyhetket!

Vaikka kameran esilleotto herättää kissoissa nyrpeyttä, eikä venytys yläilmoissa ota sen vuoksi tuulta alleen, niin silti muualla yläilmoissa kameralle kujeilu ei harmita Rudia ja Karria.

Pirteät valloittajat CD-hyllyssä

Pirteät valloittajat CD-hyllyssä

Kysymyksiä näyttelykonkareille ja muille pohdiskelijoille… Mitä muita tarkoituksia venytyksillä on kissanäyttelyssä, kuin rakenteen esittely? Takaako kissan yleinen näyttelyrauhallisuus ja -kokemus, että venytykset onnistuvat kissanäyttelyn hälinässä?

Comments are closed.