Suurella sydämellä

Karri on aina ollut temperamenttinen kissa. Se ei ole ailahtelevainen, vaan sen tunteet ovat suuria. Se on yksi sen hurmaavimmista piirteistä…

Suurella sydämellä siis, todellakin. Mietin hyvän tovin, että voinko kirjoittaa tätä artikkelia blogiin. Karrilta löydettiin tällä viikolla eläinlääkärissä sydänvika. Vaikka sydänvika voi sattua niin rotukissalle, kuin maatiaskissalle, tuntuu että rotukissan sairastuminen on aihe, josta ei haluta puhua. Toki tukeakin on tullut. Päätin, että jos en kirjoita tästä aiheesta, niin ei olisi mitään mieltä jatkaa Ruudolf-blogin pitämistä. Rehellisyys on minulle tärkeää ja olen pyrkinyt käsittelemään blogissa aiheita kokonaisvaltaisesti, joten tämäkään asia ei ole poikkeus useful source.

Minäkö muka sairas?

Minäkö muka sairas?

Karria käytettiin eläinlääkärissä kuivan yskän vuoksi. Karri yskii silloin tällöin hinkuen, rintamakuulla ja kaula pitkällä. Lisäksi se leikin ja juoksemisen jälkeen jää usein kovaäänisesti tasaamaan hengitystään. Näitä se on tehnyt pennusta saakka. Kissa yskii usein sen vuoksi, että sillä on karva kurkussa. Tämä on yleistä pitkäkarvaisilla kissoilla. Karrin kuiva yskä ja yskimisasento kuitenkin viittaavat astmaan, joten Karri vietiin eläinlääkäriin tutkittavaksi.

Karrista otettiin kissaklinikalla röntgenkuvat, joissa ei löytynyt syytä yskimiselle. Sen sijaan röntgenkuvissa näkyi, että Karrin sydän on laajentunut. Eläinlääkäri ultraäänikuvasi Karrin sydämen. Karrin sydämen toinen eteinen on laajentunut. Normaalisti kissan sydän on pisaran muotoinen, mutta Karrin sydän on turvonnut tennispallon muotoiseksi.

Karrin tassussa oli tippaletkun jäljiltä laastari

Karrin tassussa oli tippaletkun jäljiltä laastari, jota se yritti ahkerasti pestä ja repiä

Karri nukutettiin röntgenin ajaksi. Lisäksi eläinlääkäri tutki nukutetun Karrin nielun. Eläinlääkäri etsi ultraamalla reikää Karrin sydämestä. Reikää sydämestä ei löytynyt. Eläinlääkäri epäili, että Karrin sydämessä saattaa olla silti pieni reikä. Jos näin olisi, sydänvika ei todennäköisesti vaikuttaisi mitenkään elinikäodotteeseen. Lisäksi se että nukutuksen aikana ei tullut komplikaatioita, lupailee hyvää.

Karrin vanhemmat on testattu perinnöllisten sairauksien varalta. Karrin sydämessä ei näkynyt paksuuntumista, eikä sillä ollut nestettä keuhkoissa ja vatsassa. Karrilta otettiin eläinlääkärikäynnillä perusverenkuva. Karrin ruokahalu on aina ollut kohdillaan.

Karri makoilee tyytyväisenä tyynynsä kanssa

Karri makoilee tyytyväisenä tyynynsä kanssa

Sydänvikalöydös oli meille järkytys. Vaikka onneakin oli mukana, että sydänvika nyt kuitenkin löydettiin! Koska syytä sydänvialle ei löytynyt, Karrin sydän ultraäänikuvataan uudestaan puolen vuoden päästä. Toivottavasti sydän ei ole silloin laajentunut lisää. On raastavaa ajatella, että Karrin henki saattaa olla vaarassa. Toisaalta täytyy pysyä positiivisena, koska Karri voi sydänviastaan huolimatta elää pitkän, kivuttoman ja täyden elämän.

Viikonloppu on mennyt kotosalla Karrin kanssa

Viikonloppu on mennyt kotosalla Karrin kanssa

Comments are closed.