Salama

Vaihtoehto valokäsikranaatille

Vaikka räsynuket ovat kookkaita kömpelyksiä, niitä on usein vaikea vangita kuviin. Rudi heiluu kuvissa ja Karri katoaa tähtäyksestä… Etenkin talvella kuvien ottaminen tummasta colorpoint kuviosta vähenee. Kuvat tarvitsevat valoa ja luonnonvalo viettää kaamosta, joten kuvien ottaminen vaikeutuu. Mutta salama auttaa asiaa!

Uusi salama? Tilanne vaatii poseerausta!

Uusi salama? Tilanne vaatii poseerausta!

Usein sanotaan, että järjestelmäkameran yhdysrakenteisen salaman (pop-up flash) käyttöä tulisi välttää, koska kova ja suoraan edestä tuleva valo vain pilaa kuvia. Itse asiassa ainoa suositeltu käyttökohde on pimeällä kujalla tapahtuva ryöstöyritys, jolloin kameran yhdysrakenteista salamaa tulisi käyttää aseena! Kirjassaan Suuri digikuvauskirja valokuvaaja Scott Kelby (2011, 217.) vertaa yhdysrakenteista salamaa valokäsikranaatiksi.

Yhdysrakenteinen silmä saisi nämäkin silmät punaiseksi

Yhdysrakenteinen salama saisi nämäkin silmät punaisiksi

Valoa pehmentävä valonhajoittaja ei tunnu suussa sulavalta

Valoa pehmentävä valonhajoittaja ei tunnu suussa sulavalta

Tämän blogin kuvat on otettu järjestelmäkameralla ja kännykkäkameralla. Järjestelmäkamera ei ole aina käden ulottuvilla ja silloin puhelimen kamera on kätevä lisä. Blogin kuvauskalustoon kuuluvat tällä hetkellä Canon EOS 600D -järjestelmäkamera, jossa useimmiten käytän 50 millimetrin objektiivia. Uusimpana varusteena järjestelmäkamerassa on nyt Nissin Mark II Di 622 -salama. Kännykkäkuvat on otettu suurimmaksi osaksi Samsung Galaxy Note -puhelimella.

Uuuuulalaa, täällä salamoi!

Uuuuulalaa, täällä salamoi!

Valoisat varvaskarvat

Valoisat varvaskarvat

Nissin salama on osoittautunut mainioksi lisäksi kameraan. Tämän artikkelin kuvat sisältävät siis uuden salaman testailua.

Aina välillä on tarvetta kahdelle kameralle

Aina välillä on tarvetta kahdelle kameralle

Lähteet

Kelby S. 2011. Suuri digikuvauskirja. Hämeenlinna: Kariston Kirjapaino Oy.

Comments are closed.