Saatesanat

Lämpimästi tervetuloa!

Ruudolf on blogi kissoista, ragdolleista ja Rudista. Ruudolf, lempinimeltään Rudi, on joulukuussa 2011 syntynyt ruskea colourpoint ragdoll (kts. rotukuvaus).

Ajatus ragdoll-blogin perustamisesta heräsi etsiessäni poikaystäväni kanssa kissanpentua joululomalla 2011. Olimme ihastuneet ragdollin rotukuvaukseen ja harkitsimme ragdollin ostoa maatiaiskissan sijaan. Kun etsin tietoa internetistä, huomasin kaipaavani tämänkaltaista blogia!

Ruudolfin blogissa on tavoitteena jakaa tietoa, kokemuksia ja omia oivalluksia. Blogi tulee sisältämään myös paljon kuvia, videoita ja linkkejä. Pyrin kuvaamaan blogissani ragdollien luonnetta kertomusten ja kuvien kautta.
ragdoll 4 viikkoa

Kasvattajan ottama kuva, Rudi neljän viikon ikäisenä, läjässä sisarusten kanssa

Rudi tuli taloon

Löysimme Rudin myynti-ilmoituksen lemmikkipalsta Apulasta ja otimme yhteyttä kasvattajaan sähköpostilla. Kasvattajan luokse oli matkaa useampi sata kilometriä, sen matkan jouduimme taittamaan kaksi kertaa. Kävimme katsomassa Rudia kasvattajan luona ja maksoimme varausmaksun. Odottavan aika on pitkä: odotimme kissan luovutuspäivää kaksi kuukautta.
Ragdoll 6 viikkoa

Kasvattajan ottama kuva, Rudi kuuden viikon ikäisenä

Kotiinhakureissulla saimme kasvattajalta mukaan Rudille mieleisiä raksuja, leluja ja kodille tuoksuvan liinan. Rudi on nirso syömään, pienenä sille kelpasivat ainoastaan persialaisille kissanpennuille suunnatut raksut. Automatkalla Rudi matkusti avatussa kovakuorisessa kantokopassa.

Ensimmäiset pari päivää Rudi ei juurikaan syönyt, eikä juonut. Lisäksi se oli apaattinen ja nukkui paljon. Luulen, että se oli peloissaan uusista tuoksuista ja ihmisistä, sekä emon ja sisaruksien puuttumisesta. Syöminen alkoi toimia, kun joku seisoi Rudin selän takana nk. henkisenä turvana. Pikkuhiljaa se alkoi tutkimaan asuntoa ja leikkimään.

ragdoll 12 viikkoa

Rudi 12 viikon ikäisenä, auton kyydissä ja matkalla uuteen kotiin

Haimme Rudin Haaparannasta, joten tilasimme SVERAK:n rekisteröintipapereille transferin, jolla siirsimme Rudin Suomen rekisteriin. Olemme onnellisia, koska Rudin kasvattaja on ollut paljon tukenamme. Hän on kiinnostunut Rudin kuulumisista ja neuvoo, kun meillä on kysyttävää!
Olitpa eläinrakas, valokuvauksen harrastaja tai tarinoiden ystävä, toivottavasti seuraat blogia Ruudolf tulevaisuudessa.

Blogin historia

Rudin blogi toimi nimellä Rudin nurkkaus lokakuuhun 2012 asti osoitteessa http://rudinnurkkaus.blogspot.fi/, kunnes se siirtyi nykyiseen osoitteeseen.
Vanhat blogitekstit 2,5 kuukauden ajalta siirrettiin Ruudolfin blogiin. Tämän vuoksi arkiston alkupään blogitekstien julkaisupäivämäärät ajoittuvat lyhyelle ajanjaksolle.

Comments are closed.