Ruoat vol. 4

Tämän katon alla suosikkimärkäruokana on pysytellyt Almo Naturen kananmakuinen täydennysravinto. Mutta Applawsin kuivaruoka ei kuitenkaan enää maistu! Rudi ja Karri ovat ihastuneet Canaganin kuivaruokaan, joka on kanan makuista. Tai kuten meillä sanotaan: vapaana jolkotellutta kanaa.

Canagan kuivaruoka, se parhaan makuinen

Canagan kuivaruoka, se parhaan makuinen

Canaganissa pitäisi olla korkea lihapitoisuus. Siinä on valmistajan mukaan yli 65% kanaa ja 30% vihanneksia. Olen aika huono tulkitsemaan tuotetietoja ja ravintoarvoja, mutta käsittääkseni Applawsin kuivaruoka olisi laadukkaampaa sen korkean lihapitoisuuden vuoksi. On vain käynyt niin, että Rudi ja Karri eivät halua enää syödä Applawsia, koska he ovat niin mieltyneet Canaganin vapaana jolkotelleeseen kanaan.

Rudi ja Karri kuivaruokavarastoa ihmettelemässä

Karri ja Rudi kuivaruokavarastoa ihmettelemässä

Rudi ja Karri kävivät muutama päivä sitten eläinlääkärissä hakemassa vesikauhurokotukset, jotta ne pääsevät matkustamaan tänä kesänä Suomen rajojen ulkopuolelle. Eläinlääkäri punnitsi räsyt ja totesi, että Karri painaa 6,4kg ja Rudi 5,3kg.

Vaikka Rudi on vuoden vanhempi kuin Karri, se painaa silti kilon vähemmän. Tämän vuoksi on mielestäni hyvä syöttää niille sellaista kuivaruokaa, joka maistuu hyvin. Näin kerran erään kahvilan ulkomainoksessa mainion mainoslauseen: ”Pulla päivässä pitää luut piilossa”. Samaa voi soveltaa lemmikkeihin! Eli loppujen lopuksi on syötettävä sitä mikä maistuu, jotta kylkiluut eivät ala näkymään. Canagan on kuitenkin viljatonta ruokaa, joten se on mainio valinta kuivaruoaksi.

Canagan kuivaruoka ragdoll

Rudi haistelee tuulia, että tuleeko se hyvä haju varmasti edessä olevasta ruokapussista

Vinkkinä rabies-rokotuksen hankkiville: rokotuksesta täytyy kulua 21 päivää ennen kuin kissa saa matkustaa. Ja näin ruoka-aiheeseen liittyen mainittakoon, että eläinlääkäri ohjeisti meitä, että kissojen hampaat on hyvä harjata joka päivä… Meillä on päässyt vähän harjausvälit pitenemään ja kummankin suussa näkyi hieman hammaskiveä.

Lisää ruoka-artikkeleita löydät näistä linkeistä, josta voit lukea ruokavalintojamme perusteita: ruoat 3, ruoat 2 ja ruoat 1. Muut asia-artikkelit näet täältä.

Comments are closed.