Ruoat vol. 3

Edellisen ruoka-artikkelin jälkeen Rudi ja Karri ovat taas kokeilleet monenmoista uutta evästä. Kokeiltiin ohimennen raakaruokintaa, eli BARF-ruokintaa. Raakaruokakokeilu jäi ohikiitäväksi, koska Rudi ja Karri eivät koskeneet lihaherkkuihin pitkällä tikullakaan. Ehkä tässäkin sinnikkyys palkitaan, ja terveellistä raakaruokinta-ruokavaliota täytyisi harjoitella pidemmän aikaa?

Lemmikkieläinkaupan pakasteosaston raakaruokia

Lemmikkieläinkaupan pakasteosaston raakaruokia

Myöskin uusia raksuja on kokeiltu. Acanan kuivaruoka maistui räsypojille todella hyvin! Mutta, raksut sisältävät vihanneksia, joten kyseistä merkkiä ei meille ole tämän jättipussin jälkeen ostettu. Olisiko teillä parempaa tietoa: ovatko vihannekset kuivaruoassa haitallisia kissalle?

Acana-kuivaruoka

Acana-kuivaruoka

Sen tiedämme, että vihannekset märkäruoassa eivät ole hyväksi. Lisäksi kuulimme, että märkäruoka kastikkeessa on haitallista kastroiduille kissoille. Se kuulemma aiheuttaa virtsakiviä. Tämän vuoksi hylkäsimme viimein Whiskas-markettimärkäruoat kokonaan.

Märkäruokia

Märkäruokia

Löysimme useiden eri kokeilujen jälkeen Almo Naturen märkäruoat, joihin Rudi ja Karri ovat aivan pähkinöinä! Almo Naturea on pitkään myyty mm. Mustissa ja Mirrissä, mutta nyt ne ovat siirtyneet myös markettien hyllyille. Ikävä kyllä hinta ei ole tullut alaspäin, mutta maku on Rudin ja Karrin mielestä huumaava! Musti ja Mirri poisti Almo Naturen valikoimistaan, kun sitä alettiin myydä marketeissa.

Rudi on nirso syömään, mutta Almo Naturen kananmakuinen märkäruoka (Chicken fillet) uppoaa kuin  suurikin herkku! Myös muut maut miellyttävät kovasti räsypoikia, mutta kana on ehdottomasti se, joka saa sukat pyörimään myös Karrin tassuissa. Siispä joka toinen päivä räsynuket saavat kanaa ja muina aamuina muita Almo Naturen makuja. Almo Naturen ulkonäkö on lihaista lihaa ja uskon sen olevan huimasti terveellisempää kuin tavalliset markettimärkäruoat.

Almo Naturen herkulliset märkäruoat

Almo Naturen herkulliset märkäruoat

Myös uusia lihaisia herkkuja on kokeiltu, mutta mikään ei edelleenkään vedä vertoja kuivatuille kanaherkuille.

Lihaiset namupalat

Lihaiset namupalat

Rudin ja Karrin ruokavarasto on siis täytetty edelleen Applawsin kuivaruoilla. Märkäruoaksi ovat vaihtuneet Almo Naturen märkäruoat, joista kanan makua on varattu sellainen läjä, joka ei heti lopukkaan.

Barffataanko teillä?

Tyytyväinen Karri

Tyytyväinen Karri

Lisäys 21.1.2014: Tämän artikkelin kommentteihin lisätty eläinlääkärin mielipide Rudin ja Karrin ruokavaliosta

Comments are closed.