Ragdollit ja ulkoilun huumaa

Rudi ja Karri saivat uudet valjaat, jotka on tehty mittatilaustyönä! Arja Vänttisen tekemiä nahkaisia valjaita voi ostaa Mustista ja Mirristä. Niitä voi tilata myös samaan hintaan valmistajalta, jolloin hän tekee ne mittatilaustyönä mittojen mukaan.

Rudi huokuu ulkoilevan onnellisuutta

Rudi hymyilee

Tajusin eräänä päivänä, että Rudin ja Karrin vanhat Vänttisen valjaat ovat jo käyneet pieneksi. Karri piti valjaiden pukemisen jälkeen aina hetken aikaa leukaa ylhäällä, päätä takakenossa ja poistui nopeasti paikalta. Oletin että se johtuu siitä, ettei se tykkää valjaiden pukemisesta. Valjaiden pukeminen ei vieläkään ole Karrille mieleen, mutta uusien valjaiden jälkeen se ei ole enää lainkaan ahdistunut saatuaan valjaat päälle.

Uudet valjaat päällä on mukava olla

Uudet valjaat päällä on helppo olla

Lähetin Arjalle sähköpostilla Rudin ja Karrin painot ja rinnanympärysmitat. Lähetin myös mitat vanhoista valjaista sekä kuvat, joissa räsypojilla oli vanhat valjaat päällä. Näistä Arja osasi arvioida uusien valjaiden tarvittavan koon.

Rudi ja ihana kesäpäivä

Rudi ja aurinkoinen kesäpäivä

Kummatkin saivat kaulalenkki-malliset valjaat. Mittatilausvaljaissa on se hyvä puoli, että kaulalenkki ja klipsillä varustettu rinnanympärys voivat olla eri kokoa. Rudi on vuoden Karria vanhempi, mutta painaa kilon vähemmän. Rudi sai siis valjaat kokoa M/L+ ja Karri koon M/XL. Valjaat ovat mitä luultavammin nyt oikeaa kokoa, kun räsypojat ovat niissä rennon oloisia eikä kaulalenkki kiristä kaulaa.

Karri oravainen

Karri oravainen testaa uuden talutushihnan pituutta

Tilasimme myös valjaiden väreihin sointuvat talutushihnat, joilla on pituutta 220 senttimetriä. Pidän erityisesti Vänttisen tuotteista siksi, että valjaissa ja talutushihnoissa on mukana heijastinkangasta.

Valkoinen väri pukee Rudia

Valkoinen väri pukee Rudia

Nyt kun olemme jo muutaman kerran ulkoilleet uusien talutushihnojen avustuksella, täytyy todeta, että flexin käyttöön ei enää palata! Flexi täytyy aina lukita lukitusnapilla ennen kuin naru päästetään flexin sisällä loppumaan. Jos lemmikki riuhtaisee narun loppuun, naru saattaa irrota flexin mekanismista ja sitten ollaan pulassa! Talutushihnan lenkkiä on myös kätevämpi pitää kädessä kuin isoa flexin kädensijaa. Lisäksi kissan nykäiseminen lähemmäs tapahtuu nopeammin talutushihnaa lyhentämällä. Tavallinen talutushihna on siis turvallisempi kuin flexi!

Kukkuu!

Kukkuu!

Itse onnellisuus

Itse onnellisuus

Mainittakoon vielä, että nämä räsypojat eivät ole tehty sokerista! Eräs päivä kävimme ulkoilemassa jopa sateessa. Se kerta oli kylläkin lyhyempi kuin tämän kauniin kesäpäivän nautiskelureissu.

Kesän tuikkeessa

Karri kesän tuikkeessa

Comments are closed.