Pesu

Puhtaassa turkissa on taivaallinen tuoksu

Kissan peseminen on tehtävä, jossa haavat ja arvet ovat useimmille tuttuja taisteluvammoja. Peseminen on tärkeää niin rotu- kuin maatiaiskissalle.  Ragdoll ei ole aggressiivinen rotu, mutta sekään ei pesua rakasta. Kun kissaa opettaa pesuhetkiin pienestä saakka, niin pesuhetket muovautuvat kerta toisensa jälkeen helpommaksi! Sama pätee turkin kuivaamiseen hiustenkuivaajalla.

Uitettu räsynukke

Uitettu räsynukke

Pesukerrat

Räsynuket pestään vähintäänkin ennen kissanäyttelyä ja muulloin säännöllisen epäsäännöllisesti tarpeen mukaan. Pesun jälkeen kissan turkki on puhtaan tuoksuinen, ilmava ja hoidetun näköinen! Kun turkki alkaa olla likainen ja pölyinen, hiekkalaatikkovahinkoja ja villapöksyjen pesuja on jo tarpeeksi takana ja turkin raikas tuoksu alkaa jo unohtumaan, niin on hyvä viedä katti kylpyhuoneen puolelle kotikylpylään!

Shampoo, balsami ja rasvanpoistoon Fairya

Shampoo, balsami ja rasvanpoistoon Fairya

Rudin ja Karrin arkipesu on paljolti näyttelypesun kaltainen, mutta huuhtelukerrat ovat lyhyempiä ja rasvanpoisto jää tekemättä, ellei ole akuuttia tarvetta, kuten rasvahäntää. Satunnaisina hetkinä Rudi ja Karri jopa nauttivat pesusta, kun lämmin vesi virtaa vartalon yli. Arkipesuja teemme n. kolmen kuukauden välein! Balsamin käyttö estää takkujen syntymistä. Kuinka usein te lukijat pesette lemmikkejänne?

Kylmähän tässä tulee, fööni esiin!

Kylmähän tässä tulee, fööni esiin!

Föönaus

Kissa tottuu hyvin föönaukseen, kun siihen opetetaan siihen pennusta lähtien. Aluksi hiustenkuivain pelottaa ja kissa pyrkii karkailemaan. Kissasta on otettava tiukka ja turvallinen ote, jotta kuivaaminen alkaa luonnistumaan. Kissalla on iso urakka kuivata itsensä nuolemalla ja pesun jälkeen litimärkää kissaa alkaa paleltaa, joten föönaaminen on hyvä tapa saattaa pesu-urakka päätökseen. Karri levittelee sylissä föönauksen aikana varpaitaan, kun lämmin ilma hivelee ihoa. Rudia taisimme föönata pentuna liian harvoin, koska se pelkää föönausta Karria enemmän. Föönin kuumuutta ja puhallustehoa on hyvä pystyä kuivauksen aikana säätelemään.

Föönissä säädettävä lämpö- ja puhallusteho, kynsisakset helppokäyttöistä minimallia

Föönissä säädettävä lämpö- ja puhallusteho, kynsisakset helppokäyttöistä minimallia

Korvat

Korvat puhdistuvat pumpulipuikolla, mutta myös kostutettu vanulappu on kätevä, koska pumpulipuikolla on helppo tökkäistä liian syvälle korvaan. Kynsileikkureista aivan ykköseksi on osoittautunut yllä olevassa kuvassa näkyvät minikynsisakset!

Kotikylpylähoidon jälkeen

Kaikkeen tottuu ja niin myös tottuu kissa pesemiseen. Mukavaksi pesuhetket eivät  muutu, mutta jälkikäteen pesun kohteella ja pesijällä on mukavaa, kun kissa on puhdas ja tuoksuu ihanalle!

Rudi pentuna pesun jälkeen, lopussa kiitos seisoo!

Rudi pentuna pesun jälkeen, lopussa kiitos seisoo!

Comments are closed.