Paheet

Paheet – se elämän suola

Rudilla on ollut muutamia paheita jo pennusta asti. Veden juominen suihkun jälkeen oli aluksi söpöä. Pikkuinen pentu litkimässä keskittyneenä vettä kaakeleiden päältä… Mutta siis saippuavettä, ei hyvä!

Väärä janojuoma

Rudilla on ollut pennusta pitäen viehtymys päivystää silityslaudan päällä. Paras selitys tähän oli eräällä Torniolaisella ragdollin omistajalla, joka epäili, että hänen kissansa oli ymmärtänyt silityslaudan syvimmän olemuksen. Olen samaa mieltä. Myös Rudi asettelee itsensä esille silitystelineeseen.

Tervetuloa karvaisten kauluspaitojen maailmaan!

Rudin paheista pahin on jalkojen kimppuun käyminen. Pentuna se oli söpöä, aluksi. Mustat sukat ovat Rudin mielestä parhaimpia, niiden kimppuun Rudi hyökkää ahnaasti leikkimään.

Raatelua

Hullunkiilto silmissä ja sukan kimpussa

Kissat pitävät lämpimistä paikoista. Mikä olisikaan parempaa, kuin lämpöä puskeva kannettava tietokone! Tietokoneella työskentely vaikeutuu huomattavasti onnellisen näköisen kissa tepastellessa näppäimistöllä tai makoillessa koneen päällä.

Hiirikäsi vaikeuksissa

Nykyään joudun jakamaan usein työpisteeni tuolin Rudin kanssa, koska se sattuu olemaan sen lempipaikka koko asunnossa. On helpompaa välttää tyytyväisenä nukkuvan kissan häätämisestä johtuvat omantunnontuskat istumalla itse tuolin reunalle, ja tönimällä kissaa selkänojaa kohti kristillisen tasajaon merkeissä.

”Ai sinun paikka? Ah hah haa!”

Rudin kanssa katsellaan myös välillä yhdessä televisiota.

Pullan leffailta

Ragdollit ovat seurallinen luonne ja osallistuvat kaikkiin kodin touhuihin. Se ei jää yksin makoilemaan, vaan kulkee omistajansa perässä ja tarkkailee, mitä omistaja puuhaa. Ragdollin osallistuvan luonteenpiirteen vuoksi kutsumme joskus Rudia työnjohtajaksi. Esim. hiekkalaatikkoa tyhjentäessä Rudi istuu laatikon vieressä ja tarkkailee työtehtävän toteuttamista.

Ragdollin omistaja ei useinkaan ole edes vessassa yksin. Alla olevassa kuvassa Rudi on tunkeutumassa kylpyhuoneeseen ovenraosta.

”I’m gonna get you!”

 

Comments are closed.