Näyttelyverhot

Verhot kissanäyttelyyn

Rudi ja Karri kävivät viikko sitten ensimmäistä kertaa kissanäyttelyssä. Pohjoinen Rotukissayhdistys POROK järjesti Kempeleessä kaksipäiväisen näyttelyn. Kissanäyttelyssä voi käyttää omaa kankaista näyttelykoppaa, tai näyttelyjärjestäjän häkkiä.

Rudi mittakissana

Rudi mittakissana

Näyttelyhäkkiä varten täytyi ommella verhot, patja ja häkin katto. O-ou! Tämä tuntui todella haastavalta tehtävältä naiselle, joka oli peruskoulun ajan karsastanut käsityötunteja.  Viimeksi olin ommellut ompelukoneella n. 10 vuotta sitten. Eipä auttanut ryhtyä kuin tuumasta toimeen!

IMG_0544m2

POROK:n tuplanäyttelyhäkin mitat olivat 130x65x56cm. Tuplahäkkiin saa laittaa 2-3 kissaa. Kangaskaupassa vierähti tunti pelkkään kangaslaatujen, värien ja koristeluiden valikoimiseen. Ystävällinen myyjä leikkasi kankaista sopivan kokoiset palat. Tämä helpotti tekstiilityötumpelon ompelustressiä!

Suunnittelun hedelmiä

Suunnittelun hedelmiä

Ompelemiseen tuhraantui kuusi tuntia eräänä sunnuntai-iltapäivänä. Mutta olipa positiivinen yllätys, miten ovat opit ala- ja yläasteelta tarttuneet selkärankaan! Verhojen, katon ja patjan ompelu sujui sutjakkaasti.

Apurit kangaslomalla: Karri nauttii hellinnästä

Apurit kangaslomalla: Karri nauttii hellinnästä

Verhot tehtiin kolmesta osasta. Kahdet sivuverhot ja yksi taustaverho ripustettiin näyttelyhäkkiin vaijereilla, joiden päässä olivat koukut. Kattopalan takana oli kangassilmukat, joista kattopala sidottiin häkin takaseinään kiinni. Patjan sisälle laitettiin yksi kerros vanulevyä.

Karrin ja Rudin näyttelyhumua

Karrin ja Rudin näyttelyhumua

Kattopalan blingbling-pötkylä

Kattopalan blingbling-pötkylä

Verhojen kankaat, patjan täyte, koristekangas, vaijerit ja koukut tulivat maksamaan reilun 55 euroa. Häkin koristeluissa on vain mielikuvitus rajana!

IMG_1042Seuraavassa blogipäivityksessä näyttelypäiväartikkeli!

 

Comments are closed.