Mehiläisen pistämä turbotassu

Karria pisti eilen ulkoilun päätteeksi mehiläinen tassuun. Tai siis luultavasti mehiläinen, saattoi se olla myös kimalainen. Karri on superinnokas ötököiden jahtaaja ja nyt ei ulkoiluttaja huomannut vaarallista tilannetta ajoissa. Mehiläinen ehti pistää etutassun päälle.

Nyin Karrin talutushihnalla saman tien kauemmas mehiläisestä, kun huomasin sen leikkivän sen kanssa. Karri jäi nuolemaan tassun anturaa. Kylmillä pakkassäillä ulkoillessa Karri myös nuolee etutassujen anturoita, kun pakkanen puree anturoita. Tästä Karrin omasta reaktioista tajusin, että mehiläinen ehti pistää. Niinpä mentiin vauhdilla takaisin kotiin.

Mehiläisen pistämä vasen etutassu

Mehiläisen pistämä vasen etutassu

Karri ei miukunut, eikä ontunut. Se oli kylläkin reppanan ja vaisun oloinen. Tassu alkoi hiljalleen turpoamaan. Tarkistin, oliko tassuun jäänyt piikkiä. Parempi puolisko oli vasta hakemassa kyypakkausta kaupungilta, joten soitin eläinlääkärin päivystykseen. Päivystäjä kertoi, että tassun päällä voi yrittää pitää kylmää pakastepussia, jotta turvotus laskee.

Pakastemarjat tassun päällä turvotusta laskemassa... Ja leikkirata harhauttajana

Pakastemarjat tassun päällä turvotusta laskemassa… Ja leikkirata harhauttajana

Päivystäjä kertoi myös, että kyypakkauksesta annetaan yksi tabletti kymmenkiloiselle. Ja tosiaan kissalle annetaan tabletti samasta kyypakkauksesta, mitä ihmisillekin syötetään! Vaikka Karri painaa reilu 6kg, päivystäjä kertoi että  Karrille voi silti antaa kokonaisen. Kaikessa siinä hötäkässä jäi kysymättä, että miten tabletti kannattaa antaa kissalle! Viralliset neuvot jäivät saamatta, mutta kun kyypakkaus saatiin kotiin, murskasin kyytabletin jauheeksi, pistin jauheen ruiskuun ja vähän vettä mukaan. Näin saatiin tabletti ruiskutettua Karrin suuhun.

Jos mehiläinen pistää kaulaan tai pään alueelle, voi turpoaminen tukkia hengityksen. Piston jälkeen on tärkeää tarkkailla kissan hengitystä ja mennä kiireellä eläinlääkäripäivystykseen, jos kissan hengittäminen alkaa hankaloitumaan. Pidin Karrin tassun päällä pakastemarjapussia noin puoli tuntia. Istuin Karrin takana, jotta se ei päässyt karkaamaan taaksepäin. Ensimmäiset 10 minuuttia pidin hellästi niskasta kiinni ja kielsin ei-sanalla, kun Karri koetti paeta. Karri oli huonovointisen oloinen, joten lopuksi sen makasi kiltisti pakastepussi tassun päällä ja nautti silittelystä.  Tassu alkoi turpoamaan uudestaan parin tunnin päästä, joten illan päälle tassua jäähdyteltiin jääpaloilla vielä uudemman kerran.

Kyypakkaus, ruisku ja tabletin jauhamisvälineet

Kyypakkaus, ruisku ja tabletin jauhamisvälineet

Kannattaa siis ostaa varalle kyypakkaus kesäksi kotiin!

Comments are closed.