Matkustaminen

Matkustamista ja elämyksiä

Rudi on tottunut matkustaja, jota olemme määrätietoisesti yrittäneet totuttaa valjaisiin, kantokoppaan ja -laukkuun, sekä autossa ja bussissa matkustamiseen.

Valjaisiin alettiin totuttelemaan jo alle neljän kuukauden ikäisenä pukemalla ne päälle ja antamalla kissan käyskennellä ne päällään pelkästään sisätiloissa. Valjaiden päälle pukeminen oli helppoa, kun Rudin huomion harhautti muualle herkuilla. Muutaman herkun jälkeen se ei enää muistanut päällänsä olevia valjaita.

Pikku-Rudin ensimmäiset valjaat

Valjaita sai suurentaa nopealla tahdilla ja pian ne jäivätkin liian heppoisiksi suuren kissan tarpeisiin. Nykyään Rudilla on Vänttisen valjaat, joissa on kätevä kaulalenkki ja heijastinpintaa.

Möllykkä ulkoilemassa

Kovakantisen kantokopan rinnalle Rudille hankittiin pehmeä kantolaukku, jossa kissan voi ottaa esim. lentokoneen matkustamoon käsimatkatavarana. Kantolaukku on mitoiltaan lentokoneen matkustamoon soveltuva, joten kissaa ei tarvitse tämän ansiosta pistää matkustaessa ruumaan.

Reissukissa myrtsinä

Kesällä Rudi kulki lähes joka paikkaan mukana. Aurinkoisilla kesäreissuilla Rudille oli varattuna vettä ja juomakuppi helteiden taltuttamiseksi.

Rudi tenniskentällä

Kesän karvaisin tennistuomari

Rudin totuttaminen autolla matkustamiseen vaati useamman kerran, ennen kuin se alkoi rentoutumaan. Aluksi se pelkäsi, jännitti ja saattoi joskus naukua kovaan ääneen. Yllättävää kyllä, linja-autossa matkustaminen on ollut helppoa, hiljaista ja vaivatonta.

Kissoja suositellaan kuljetettavaksi autossa sen oman (ja muiden) turvallisuuden vuoksi kantokopassa tai erityisvaljaissa, jotka kiinnitetään turvavöiden tapaan auton turvavyökiinnitykseen. Noh, meillä Rudi matkustaa useimmiten vänkärin sylissä, koska varsinkin alussa se rauhoitti sitä.

Nykyään Rudi etsii mieluiten itselleen paikan auton lattialta, koska siellä on tasaisimmat kyydit. Välillä se tulee käymään sylissä, kurkistellakseen kaula pitkällä ikkunassa vaihtuvia maisemia. Hiekkalaatikkoa meillä ei ole alle kolmen tunnin matkoilla ollut, eikä vesikään yleensä matkustaessa ole Rudille kelvannut.

Lempipaikka auton lattialta: läheisyyttä kengän päällä makoillessa

Välillä saa vänkäri ja kuski olla tarkkana, ettei utelias kissa pääse livahtamaan kuskin jalkotilaan tai häiriköksi kuskin syliin.

Rudi väärässä paikassa

Mieli halajaa kiellettyyn jalkotilaan

Vilkaisu ennen poistumista

Pimenevien syysiltojen tuloksena Rudille tilattiin ulkoilutossut. Ulkoilu alkoi olla turhauttavaa, koska Rudi ei pitänyt kylmenneestä säästä, joten usein se kävi vain ulkona nuuskaisemassa sään. Totesimme, että tossut olisivat hyvä idea, jotta kissan ei tarvitsisi kylmettää anturoitaan ulkona. Suurin syy tossuille oli kuitenkin kaduille rikotut lasipullot, joita on vaikea nähdä pimeinä iltoina. Tossut suojaisivat lasinsiruilta.

Tossut tilattiin edullisesti Kiinasta, mutta jotain tuli rastitettua tilauksessa pieleen.

Poikakissan uudet tossut!?

Tossukokeilu ei koskaan päässyt ulkotestaukseen. Koko nro. 2 oli Rudille liian pieni, etutassujen tossut eivät mahtuneet jalkoihin. Lisäksi Rudi vihasi tossuja. Saatuaan tossut jalkaan se ampaisi karkuun ja ravisteli tossut komeassa kaaressa seinille.

Kulmakunnan nopein pinkkitossu

Matkustaminen avartaa, myös eläimillä. Rudin ulkoilun ja matkustelun ansiosta Rudi on rohkea kissa, joka ei pelkää uusia tilanteita ja ihmisjoukkoja. Matkustaminen on myös stressaavaa, joten reissun jälkeen on hyvä muistaa rentoutua.

Haaveilua koti-ikkunan takaa

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Comments are closed.