Mä rullaan, rullaan, rullaan….

Kesä tulvii tuloaan ja Rudi ja Karri saavat päivisin köllötellä auringonvalossa kylpevällä olohuoneen matolla.

ragdoll (1 of 1)-2-2

Karri

Silti mieli halajaa ulos. Sisällä oleminen käy niin tylsäksi, kun viettää päivät samojen hyllyjen reunoilla.

ragdoll (1 of 1)-3

Rudi

Ruudolf-blogi sai Canonilta lainaan järjestelmäkameran ja objektiivin, joten kamera oli hyvä syy lähteä taas ulkoilemaan!

Canonilta lainassa oleva kamera on Ruudolf-blogin testissä

Canonilta lainassa oleva EOS 5D Mark III kamera on Ruudolf-blogin testissä

Ruudolf-blogi pääsi siis testaamaan Canon EOS 5D Mark III järjestelmäkameraa ja  EF 24-105mm KIT objektiivia, joilla tämänkin artikkelin kuvat on otettu. Ero kotoa löytyvään Canon EOS 600D kameraan on suuri. 5D Mark III -kamera on täyden kennon kamera, joka pystyy kohinattomampiin kuviin entistä vähemmässä valossa.

6N6A0431

5D Mark III kameran runko on sääsuojattu ja veimme sen tositestiin räntäsateeseen. Kevätkelit nimittäin katosivat takatalven myötä. Sisäpihamme muuttui loskalammikoksi ja Rudilla ja Karrilla oli painavia mielipiteitä räntäsateesta.

Missä meidän kevätkelit?

”Missä on meidän kevätkelit?”

Sisäpiha on ollut tähän asti uuden asuinpaikkamme ainoa ulkoilumahdollisuus, koska etupihan katu on vilkkaasti liikennöity ja kulkeminen kahden kissan kanssa lähialueen muihin on puistoihin haastavaa. Vaikka Rudi ja Karri kulkevat tottelevaisesti valjaissa, niin emme ole haluneet kokeilla onneamme ja liikkua autojen ja ihmisten seassa uudessa asuinkaupungissamme. Autoja liikkuu kadulla niin paljon, että valjaissa kulkeminen vaatii huomattavasti enemmän jatkuvaa valveillaoloa omistajilta. Lisäksi kaupungilla liikkuvat ihmisetkin ovat joskus arvaamattomia. Kissojen kantaminen kuljetuskopissa puistoon tai kyläilemään on myös poissa listalta, koska kaksi ragdollia painaa kohtuullisen paljon. Niinpä tilaukseen pistettiin Zooplussalta kissojen rattaat! Näin ollen ulkoilumahdollisuudet laajentuivat ekspotentiaalisesti!

"Kuinka jännittävää, mitähän se posti taas toi!"

”Kuinka jännittävää, mitähän se posti taas toi!”

 

"Kyllä mä mahdun tänne tutkimaan"

”Kyllä mä mahdun tänne tutkimaan”

Säät paranivat loppuviikkoa kohti ja pääsimme testaamaan uusia rattaita ja ulkoiluttamaan taas järjestelmäkameraa. Täytyy todeta, että olen kyllä rakastunut tähän Canon 5D Mark III kameraan! Aluksi mietitytti, että osaankohan edes käyttää kameraa jota ammattilaisetkin käyttävät. Mutta vaikka valikot olivat eri paikoissa ja ominaisuuksia on enemmän kuin 600D kamerassa, niin olo oli kuin pyörällä ajaisi.

Kamerassa löytyy monia jippoja ja laatu tuntuu sekä painaa käsissä. Kamerassa on todella paljon tarkennuspisteitä, joka tuo kuvaamiseen aivan uutta iloa ja motivaatiota. Iso määrä tarkennuspisteitä mahdollistaa kuvan sommittelemisen luovemmin. Sarjakuvaus on nopea. Todella nopea verrattuna 600D-kameraan. Tämän kameran kenkään ei tartu purukumia! Lisäksi arkikäyttöä helpottaa monet sellaiset ominaisuudet, kuin esimerkiksi kuvan arviointinappi. Kuvalle voi antaa tähtiä kamerassa olevaa nappia painamalla, eikä valikoiden kautta navigoimalla. Mieleiselle kuvalle voi antaa heti muutaman tähden, jolloin jälkikäsittely helpottuu, eivätkä kivat kuvat unohdu muistikortin massaan. Yksi nappikin voi helpottaa elämää kummasti.

Kuvaan kaikki kuvat raakakuvina ja kameran kuvia avatessani huomasin, ettei Digital Photo Professional -ohjelmisto ymmärrä 5D Mark III kameran raw-kuvia. Ratkaisin asian lataamalla tietokoneelleni kokeiluversion Lightroom 5 -kuvankäsittelyohjelmistosta. Täytyy kyllä sanoa, että 5D Mark III ohjasi minut helpommalle tielle kuvankäsittelyssä. Ennen muutin valkotasapainot ym. yhdessä ohjelmassa ja pienensin kuvan koon sekä lisäsin vesileiman GIMP-kuvankäsittelyohjelmassa. Lightroomilla kaikki hoituu kohtalaisen vaivattomasti yhden ohjelman voimin. Mahtanee olla siis LR5-lisenssin osto edessä.

"Wuup wuup, meillä on kulmakunnan komein biili!"

”Wuup wuup, meillä on kulmakunnan komein biili!”

Halusin testata täyden kennon kameraa, koska omassa kamerassani on croppikenno. Croppikennossa kameran kenno, eli valotettava alue on pienempi. Eri kennoille on eri objektiivit ja täyden kennon kameran objektiivit ovat kalliimpia. En ole halunnut ostaa objektiiveja croppikennoiselle kameralleni, jos tulevaisuudessa haluan vaihtaa täyden kennon kameraan. En ole myöskään halunnut ostaa vielä täyden kennon kameraan soveltuvia objektiiveja jos päätän pitäytyä croppikennoisessa kamerassa. Olen tämän kameratestin jälkeen entistä vakuuttuneempi, että seuraava kamerani tulee olemaan täyden kennon kamera. Usein kuvatessa on tarjolla vain vähän valoa ja ISO-arvon nostaminen tuo kuviin kohinaa, joten täyden kennon kamera voi mahdollistaa mielenkiintoisempia otoksia.

Me yritettiin Rudin ja Karrin kanssa totutella kameran käyttöön helpoissa olosuhteissa. Oli ilo huomata, miten paljon Rudi ja Karri heti tykkäsivät uusista kärryistä! Ensimmäisellä testiajolla ajelimme kärryillä yhteensä kolme kilometria, kun kävimme räsypoikien kanssa kyläilemässä. Rudi ja Karri seurasivat maisemia tarkkana ja kylki kyljessä. Ilmeisesti kärryn kuvun sisällä oli turvallista olla, koska Rudi ei edes pelännyt kotitalomme hissillä matkustamista. Yleensä se vastustelee hissiin astumista, mutta kärryissä oli helppo olla.

 

Comments are closed.