Luonnossa

Ulkoilun ihanuus

Rudi rakastaa ulkoilua, joka päivä pitäisi päästä ulos! Se käy naukumassa isoon ääneen ulko-ovella ja tulee puettavaksi, kun vähän heiluttelee valjaita. Ulkona se kävelee vierellä kuin pieni koira. Välillä omistajat saavat pieniä intervalliharjoituksia, kun Rudi pistää juoksuksi. Ulkoilun jälkeen kotona on illalla tyytyväinen kissa, joka on saanut purettua energiaa raittiissa ilmassa. Alla olevassa kuvassa Rudi on ensimmäistä kertaa ulkona.

Kevättalvi 2012, kissan koko on yhtä kuin kengän koko

Talviulkoilu kirvoitti mielipiteitä Rudilta

Keväällä ulkoilu oli kylmää touhua pennulle. Rudi värisi pihalla, vaikka pakkasta oli vain muutama aste. Alku oli hidasta, kävimme Rudin ehdoilla ulkona vain pikaisia reissuja, jolloin totuteltiin lähinnä uusiin ääniin ja hajuihin. Rudi saattoi tepastella vähän matkaa, mutta alussa se oli yleensä ulkona sylissä. Kun tuli kesä ja pörriäiset, niin ulkoilu alkoi maittamaan Rudille ihan uudella tavalla.

Kesällä ulkoilu on jo jännempää

Ruusuja

Määrätietoisia askelia

Kun Rudi alkoi jo olemaan itsevarmempi ulkoilija, vaihtui talutushihna flexi-taluttimeen. Rudi innostui kirmailemaan niin vauhdilla yhtäkkisiä kiihdytyksiä, että talutushihnan käyttö kävi hankalaksi.

Satumetsän siimeksessä

Merituuli hivelee

 

Hitaan alun ja kannustamisen avulla Rudista on tullut reipas ja utelias ulkoilija. Rudi ymmärtää käskyt ”tänne” ja ”tule”, sekä saa rohkeutta kehuista ja silityksistä. Välillä olemme itsekin hämmästyneitä, miten hyvin Rudi on talutettavissa.

Aurinkoinen kesäpäivä

 

Täytyy muistaa, että kissa on itsepäinen otus. Se ei tee mitään pakotettuna. Välillä mekin pysähdymme ulkoillessamme odottamaan, kun Rudi syö ruohoa tai tuijottaa korvat höröllä ohikulkevia lapsia.

Haaveilua

Rudi ja kesäseppele

Kaiken kaikkiaan, suosittelen ulkoilureissuja kissan kanssa. Se on hauskaa touhua rauhallisella tahdilla. Kissasta tulee rohkeampi, jonka uskon helpottavan kissan tutustumista uusiin ihmisiin ja uusiin tilanteisiin, eli helpottavan esim. reissaamista.

 

Juoksuhyppyjä

Hänen korkeutensa

Comments are closed.