Yhdistykset ja kasvattajat

Yhdistykset

Kissayhdistyksen sivuilta löytyy mm. jäsenrekisteröitymisohjeet, pentulistoja
ja näyttelyilmoituksia
  • SEY – Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto ry

Kattojärjestöt ja jäsenyhdistykset

FIFe ja TICA ja ovat kansainvälisiä kattojärjestöjä, joilla on jokaisella omat näyttelysäännöt ja standardit. Kissaliitto kuuluu FIFe:n alaisuuteen. Suomessa toimii myös kolmas kattojärjestö nimeltään CFA. Näyttelyitä järjestävät kattojärjestöjen alaiset yhdistykset.

Rotukissan omistaja rekisteröi usein kissan Suomen Kissaliitto ry:n, jolloin omistaja/kissa on automaattisesti myös kattojärjestö FIFe:n jäsen. TICA poikkeaa kattojärjestöistä siten, että myös yksityisomistajat voivat liittyä TICA:n jäseniksi. Usein rotukissan omistajat liittyvät myös jäseneksi oman alueen paikallisyhdistykseen (kts. kissanliiton jäsenyhdistykset).

Näyttelyihin osallistuminen

FIFe:n näyttelyyn voi osallistua, jos kuuluu Kissaliiton alaiseen jäsenyhdistykseen. TICA:ssa tällaista velvoitetta ei ole.

TICA:n järjestämään näyttelyyn voi tuoda kerran TICA:an rekisteröimättömän (eli muualle rekisteröidyn) kissan. Ensimmäisen näyttelyn pisteet tulevat tilille, mutta seuraavan näyttelyn pisteet hukkuvat, ellei kissaa ole rekisteröity TICA:an.

TICA:n jäsenien voivat osallistua Suomen Kissaliiton näyttelyihin! Silti, eri jäsenyhdistykset saattavat tulkita sääntöjä eri tavoin.

Vastaa