Laajakulmaobjektiivi

Leveämmällä kulmalla

Ruudolf-blogi sai Canonilta lainaksi laajakulmaobjektiivin! Ihan sukat pyörivät jaloissa, kun Canonin paketti tupsahti kotiin!

Laajakulmaobjektiivilla kuvaaminen vaati harjoittelua, koska olen tottunut kuvaamaan 50mm objektiivilla, jota käytetään lähinnä muotokuvaukseen. Etsimen läpi näkyy paljon enemmän maisemaa laajakulmaobjektiivilla! Sisällä täytyi ottaa jopa imuri käteen, kun kuva-ala oli niin laaja, että siivouksen laiminlyöntiä oli vaikea rajata kuvasta pois.

Laajakulmaobjektiivilla otettu Karri-kuva

Laajakulmaobjektiivilla otettu Karri-kuva

Laajakulmaobjektiivin automaattitarkennus on myös hyvin hiljainen. Oma 50mm objektiivini sahaa tarkennusta niin isoon ääneen, että räsynuketkin kaikkoavat kuvauspaikalta vähin äänin. Kyllä täytyy todeta, että ihastuin kovin testikäytössä olleeseen laajakulmaobjektiiviin.

Rudin ja Karrin tassunjäljet

Rudin ja Karrin tassunjäljet

Sisällä kuvaaminen on talvella haastavaa, koska valoa valokuvaamiseen on vähän. Siksi lähdimme ulkoiluttamaan uutta laajakulmaobjektiivia ulos! Viikonloppu alkoi ilmeisen rauhallisissa merkeissä, koska päädyimme ulkoilemaan vasta hämärän aikaan. Eikä jalustaa tullut otettua mukaan! Järjestelmäkameran ISO-arvo pyöräytettiin siis kamerasta suuremmaksi ja niin Rudin ja Karrin iltatepastelut tallentuivat kameraan.

Karri

Karri

Rudi ja itsenäisyyspäivän lippu

Rudi ja itsenäisyyspäivän lippu

Joulukorttikuvaukset ovat olleet taas käynnissä Rudilla ja Karrilla. Joulukorttikuvia on nyt kokeiltu pariin otteeseen. Kuvaushetket on syytä pitää lyhyenä, jotta räsynuket eivät pääse kyllästymään rekvisiitan asetteluun ja salamavalon välähtelyyn. Joulunodotuksen siivittämänä: tässä kurkistus tuleviin laajakulmaobjektiivilla otettuihin joulukuviin!

Rudi ja laajakulmasiivet

Laajakulmasiivet

Comments are closed.