Kotisi ovessa – lemmikkisi turvaksi

Tulipalon sattuessa palomies joutuu miettimään, voiko oven takana odottaa aggressiivinen koira. Tai ehkäpä huoneistossa ei näy ketään: ei ihmisiä eikä lemmikkejä. Kerrostalo tai rivitalo on tulessa, mutta kuumuutta, savua tai palomiestä säikähtäneet kissat ovat piiloutuneet sängyn alle! Jos tulipalo on lähtenyt leviämään naapurista ja et ole itse paikalla, niin kuka pelastaa karvaiset perheenjäsenesi?

Monien paikkakuntien pelastuslaitokselta ja eläinlääkäreistä saa ilmaiseksi ”huoneistossa lemmikkieläimiä” -tarroja. Niitä voi myös ostaa lemmikkieläinkaupoista. Tarran nähdessään palomies tietää, että huoneistossa on lemmikkieläimiä ja yrittää sitten mahdollisuuksien mukaan pelastaa ne.

Huoneistossa lemmikkieläimiä -tarra sijoitettuna ulko-oveen

Huoneistossa lemmikkieläimiä -tarra sijoitettuna ulko-oveen

Tarra tulisi sijoittaa ulko-oveen katseen korkeudelle, jotta pelastushenkilökunta huomaa sen nopealla vilkaisulla hätätilanteessa.

Välioveen tulisi kiinnittää oma lappu, jossa on lemmikkien kuva, nimet ja lukumäärä. Tämä lappu ei saa olla ulko-ovessa, koska silloin esimerkiksi murtomiehet saavat liikaa tietoa. Pelastushenkilökunta näkee nopeasti tästä lapusta, minkä näköisiä ja kokoisia lemmikkejä he voivat odottaa asunnosta löytävänsä. Jos kissat ovat piiloutuneet, niin pelastushenkilö tietää että kuinka montaa lemmikkiä hän etsii asunnosta. Kun pelastushenkilö näkee lemmikkien nimet, hän voi kutsumalla niitä nimeltä houkutella niitä esiin.

Rudin ja karrin kuvat, kissojen lukumäärä ja nimet sijoitettuna välioveen

Kuvat, kissojen lukumäärä ja nimet sijoitettuna välioveen

Suosittelen kaikkia kerros- ja rivitalossa asuvia laittamaan välioveen tietoja omista lemmikeistä! Vai joko teillä on nämä hyvät keinot käytössä?

Lisätietoa ”huoneistossa kotieläimiä” -tarrasta täällä.

Comments are closed.