Kodinhoitoa jenkkityyliin

Viime viikonloppuna pölynimurikauppias kävi kylässä ja esitteli Kirby-imuria, joka on kodin huoltosysteemi. Tällä imurilla voi tehoimuroida matot ja vuoteen, pestä matot ja sohvan sekä vaikka kiillottaa nahkasohvan. Esittely oli ilmainen, joten mikä ettei!

Vaikka kotikäynnillä käyvä siivooja on houkutteleva ajatus, niin imuriesitteljän päästäminen omaan kotiin ei tuntunut miellyttävältä ajatukselta. Ainakin ennen hänen tuloaan piti hieman siivota ja imuroida!

Imurin esittelijä oli sympaattinen nuori nainen, jonka kanssa oli juttu luisti. Meillä on jo kotona kohtalaisen uusi Electroluxin Ucanimal-imuri, joka on tarkoitettu lemmikkieläintalouksiin. Lisäksi meillä on varrellinen akkuimuri. Kumpikin ovat tehokkaita imureita, joten meillä ei ollut tarvetta uudelle imureille, vaan olimme lähinnä kiinnostuneita maton ja sohvan pesusta. Kirby-imuri on amerikkalainen tuote, jonka ohjevähittäishinta on Suomessa nelinumeroinen.

Esittelijä ei käyttänyt pölypussia, vaan hänellä oli imuriin kiinnitetty esittelysäiliö, jolloin saimme nähdä imurin työn tulokset. Olin imuroinut Ucanimal-imurilla ennen esittelijän tuloa, joten en odottanut että esittelijä saisi valkoisesta karvamatosta enää enempää irti. Hämmästys oli suuri, kun Rudin ja Karrin karvaa lähti matosta valtava määrä.

Kuvassa itse masiina ja karvamatosta kerätyt kauhut

Kuvassa itse masiina ja karvamatosta kerätyt kauhut

Karvaa ja kissanhiekkaa, yäk

Karvaa ja kissanhiekkaa, yäk

Luulen, että on vaikea hahmottaa että kuinka paljon karvaa ja likaa tulee omissa arkiaskareissa imuroitua. Kun lika ei ole pölypussissa, vaan oman nenän edessä tarkasteltavana, niin se vaikuttaa suurelta määrältä. Mutta! Täytyy myöntää että esittelijän imuri hämmästytti tehokkuudellaan!

Esittelijä imuroi myös sängyn petauspatjan. Huh huh… Oli pysäyttävää nähdä, paljonko sängystä voi imuroida irti sellaista mitä silmillä ei näe.

Tsaijaijai, nämä esittelijä sai irti petauspatjasta

Ai ai ai, nämä esittelijä sai irti petauspatjasta!

Esittelijä myös pesi mattomme. Valkoinen karvamatto heräsi kuolleista ja löysi takaisin värinsä. Hämmentävää sinänsä, koska olin luullut että se on yhtä valkoinen kuin ostaessa.

Näin sitä vaahtoa tulee

Näin sitä vaahtoa tulee

Esittelijä perusteli monelta kantilta, miksi kyseinen imuri olisi hyvä ostopäätös. Hän myös soitti esimiehelleen, joka teki puhelimessa minulle tarjouksen. Esimiehen tyyli oli puhelinmyyntiä parhaimmillaan… Ristiriitaiset selitykset, virheitä laskelmissa, tunteisiin vetoavaa myyntiä ja epämiellyttävä jälkimaku. Lisäksi puhelimen kautta meille luvattiin iso alennus. Hinta olisi ollut silti lähemmäs kolme tonnia. Pikaisen googletuksen tuloksena totesimme, että Amerikassa tätä samaista imuria myydään alle tuhannella dollarilla.

Rudi paheksui imuroinnin ääniä kiipeilypuun suojasta

Rudi paheksui imuroinnin ääniä kiipeilypuun suojasta

Comments are closed.