Kissat ja koirat

Tutustumista muihin eläimiin

Rudin kanssa ulkoillessa ihmiset tulevat usein juttelemaan ja silittelemään Rudia. Rudi lähestyykin hyvin varauksettomasti ihmisiä. Se iloisesti juoksee jopa tuntemattomien ihmisten luokse rapsuteltavaksi. Rudin ollessa ainoa kissamme, olemme yrittäneet tutustuttaa sitä myös muihin eläimiin.

uuden kissan ihmettelyä

Naapurin kissa

Naapurissamme asuu iso oranssi maatiaisuros. Naapurin kissa on todella kiltti, mutta liikkuu ulkona enimmäkseen öisin. Muutamia kertoja olemme onnistuneet törmäämään siihen pihalla. Ensimmäistä kertaa kohdatessamme oranssin kissan Rudi pelkäsi isokokoista kissaa paljon. Rudi oli utelias, vaikkakin jähmettyi lähinnä paikoilleen. Naapurin kissa oli todella utelias naapuruston uudesta pikkukaverista ja tuli mielellään nuuskimaan Rudia.
kissat tutustuvat

Varovaisia ensihaisteluita

Rudi on sisäkissa, joka ulkoilutetaan ainoastaan valjaissa. Ragdoll on luottavainen kissarotu, joka ei saa ulkoilla yksin ilman valvontaa. Sen luottavainen asenne ihmisiä, eläimiä ja ulkoilua kohtaan tekee valvomattomasta ulkoilusta vaarallista.

 

Vapaana liikkuvien kissojen kohtaamisessa on oltava tarkkana ja varmistettava oman kissan turvallisuus! Ennen kuin päästät kissat tutustumaan, kysy itseltäsi: onko vapaana liikkuva kissa villikissa? Vaikuttaako se aggressiiviselta? Voisiko se kynsiä kissaani? Onko sillä tauteja: näyttävätkö turkki ja silmät siisteiltä? Takkuinen turkki ja rähmivät silmät ovat merkki huonosta voinnista. Tutustu kissaan ensin itse, ennen kuin päästät oman kissasi sen lähelle.
ujo ragdoll

Uusi kaveri

Naapurin oranssi kissa vaikutti turvalliselta. Ja pienen totuttelun ja nuuskimisen jälkeen Rudikin rentoutui ja pyrki oma-aloitteisesti nuuskimaan ja seurustelemaan uuden tuttavuuden kanssa.

 

Rudin ensikohtaaminen koiran kanssa sujui myös samankaltaisesti, mutta tutustuminen koiraan oli paljon hitaampaa. Kyseessä oli nuori sekarotuinen rottweiler, jossa myös ripaus saksanpaimenkoiraa. Suloinen koira, jolla riittää energiaa kolmen koiran edestä. Rudia eläväinen koira pelotti ja Rudi vastasi tutustumisyrityksiin murisemalla koiralle! Alla olevassa kuvassa pientä rentoutumista on jo havaittavissa.
ragdoll ja koira

Sanatonta keskustelua