Kiipeilypuu

Kipuamista ja rentoutumista

Rudille tilasimme kiipeilypuun Saksasta ja säästö oli huima verrattuna lähilemmikkikaupan tarjontaan. Mielellämme olisimme tukeneet kotimaisia yrityksiä, mutta kattoon asti ulottuvat kiipeilypuut ovat kalliita.

Rudi pentuna

Harkitsimme myös kiipeilypuun tekemistä itse, mutta totesimme vaihtoehdon liian työlääksi. Itse nikkaroitu kiipeilypuu tarvitsee työkaluja, suunnittelua ja aikaa toteutukseen.

Torkuilla kiipeilypuussa

Makeita unia

Ragdollit eivät kuulemma liiemmin pidä korkeista paikoista. Epäilimme, että saatoimme tehdä ylilyönnin ostaessamme Rudille kattoon asti ulottuvan kiipeilypuun. Huoli osoittautui kuitenkin turhaksi, koska ajan kanssa Rudi todella mieltyi kiipeilypuuhun.

Orrella toiseksi ylimmällä

Totuttelu kiipeilypuuhun aloitettiin hitaasti. Jos Rudi yritti pentuna teroittaa kynsiä esim. sohvan kulmaan, se vietiin teroittamaan kynsiä alimmaisiin tolppiin pitämällä sen tassuja ja näyttämällä esimerkkiä. Leikin avulla Rudi huijattiin kipuamaan yhä korkeammalle kiipeilypuuhun. Myös herkut olivat hyvä apukeino. Eipä aikaakaan, kun omistajien kauhuksi Rudi jo jahtasikin omaa häntäänsä ylimmällä tasolla.

Välillä Rudi sai apuja herkkujen noutamiseen

Innokas kiipeilijä

Pölynimuri on yksi Rudin pahimmista peloista. Kun siivouskaappi kolisee, niin Rudi siirtyy kiipeilypuun ylimmälle tasolle.

Kun tieto lisää tuskaa: pölynimuri lähestyy

Rudi on varsin ketterä kiipeilypuuhun kipuaja. Se hyppää puuhun vauhdilla ja kipuaa ylös rivakan rapinan saattelemana.

Kiipeilypuun valtias

Joskus sattuu myös vahinkoja. Kynsien leikkaamisen jälkeen saattaa tuntuma olla hukassa, jolloin kiipeämisyritys päätyy takapuoli edellä lattialle. Myös hypyissä tapahtuu harha-arvioita. Leikin timmellyksessä hyppy nojatuolilta kiipeilypuun alapussukkaan on välillä mennyt onnettomasti ohi, jolloin Rudi on liitänyt hetken aikaa vain mätkähtäekseen lattialle.

Ketterä kuin orava

Välillä takajalat potkivat tyhjää…

…mutta ylöspäin mennään!

Vaikka kiipeilypuun koppa ei Rudille kelpaa, niin pussissa nukkuminen on ihanaa!

 

Comments are closed.