Kevät

Kevättä rinnassa ja perhosia varpaissa

Ulkoilu on taas alkanut maistumaan räsynukeille. Kevään ensimmäisen lämpimän päivän tullen Karrilla vaihtui kytkin uuteen asentoon ja se ei enää yrittänyt piiloutua valjaiden pukemisen yhteydessä, vaan porhalsi reippasti ulos.

IMG_20130517_185625

Rudi lämpesi keväälle hitaammin. Se halusi usein sisälle, kun Karrille ulkoilu maistui kolme kertaa pidempään. Mieli taisi muuttua, kun Rudi huomasi, että se joutuu olemaan yksin sisällä kun me muut jatkamme ulkoilua.

IMG_20130517_185806Kesä ja kissanäyttelyt lähestyvät. Karrin hormonitoiminta on loihtinut huiskan juureen rasvahännän, joka on havaittavissa likaisena karvana ja ns. töhnäisyytenä. Rasvahäntä voi aiheuttaa tulehduksen, haavoja ja kaljuuntumista. Hännästä on pidettävä huolta! Monet käyttävät rasvan poistoon Groomer’s Co-op:ia, mutta me emme löytäneet sitä paikallisista eläinkaupoista tai internetin verkkokaupoista. Kuka tietää, mistä sitä voi vielä ostaa/tilata?

Vaihtoehtoisesti olemme pesseet Karrin häntää Fairy:lla, eli vaahtomaisella pesuaineella. Monet taitanevat käyttää nestemäistä Fairy:n astianpesuainetta ja vaahdottaa sen käsissään. Fairy hierotaan nahkaan asti, jolloin se poistaa rasvaa. Sen jälkeen huuhdellaan karvat huolellisesti. Käsittely toistetaan myöhemmin tarvittaessa! Rasvat poistetaan usein turkista myös näyttelypesun yhteydessä.

IMG_20130517_190008

Tähän mennessä Karri on päässyt vasta jahtaamaan kadulla pyöriviä kuivia puunlehtiä. Perhoset odottavat vuoroaan.

Hyi ku hyvvää!

Hyi ku hyvvää!

Comments are closed.