Karrin paheet

Täydellisyys – vikojen summa

Liika on liikaa, mutta pienet paheet luovat persoonallisuuden! Eläintä täytyy kouluttaa ja antaa rakkautta ja rajoja. Silti jokaisella meistä eläväisistä on omia vinkeitämme, jotka tekevät yksilöstä ihanan.

Rudilla oli monia hassuja tapoja, kun se oli pienempi. Karri ei ole samoja jujuja omaksunut, vaan on keksinyt ihan omia paheita.

Karri kielletyllä tähystyspaikalla

Karri kielletyllä tähystyspaikalla

Ensimmäinen ja tärkein sääntö asunnossamme on ollut, että kissat eivät tule pöydille. Ruokapöydät ovat kiellettyjä hygieniasyistä, koska emme halua, että kissat käyskentelevät hiekkalaatikolta pöydälle. Samalle pinnalle, missä ruisleipä odottaa syöjäänsä. Työpöydät ja hyllyt ovat myös kiellettyä, koska kissat voivat vahingoittaa kannettavia tietokoneita tai tiputtaa koriste-esineitä.

Korkean paikan huumaa: Karri tiputtelemassa kynttilöitä

Korkean paikan huumaa: Karri tiputtelemassa kynttilöitä

Valitettavasti se mikä on kiellettyä, on myös houkuttelevaa. Karri hyppii työpöydälle ja hyllyille katonrajaan, josta se tähystää ihmisiä ja Rudia. Onpa Karri myös aiheuttanut useasti ylimääräisiä sydämentykytyksiä teroittamalla kynsiään kannettavan tietokoneen näppäimistöön (tämä tapa on saatu onneksi kitkettyä pois). Eräs ilta se aiheutti ilmalennon palavalle kynttilälle hyppäämällä vauhdilla hyllyn päälle. Onneksi tulipaloilta ja muilta haavereilta vältyttiin.

Itse viattomuus

Itse viattomuus

Karria kyllä kielletään, nostetaan pois kielletyiltä paikoilta ja laitetaan lyhyeksi ajaksi makuuhuoneeseen jäähylle. Silti, olemme ajautuneet kompromissiin ja tyhjensimme koriste-esineet hyllyiltä. Ehkä työpöydästä tulee kissavapaata aluetta vasta kesällä, kun ulkona liikkuminen tarjoaa niin paljon virikkeitä, että Karri ei turhautuneena hypi tutkimaan kiellettyjä alueita.

Kuka ojentaa ja ketä

Kuka ojentaa ja ketä

Tutkimusretkellä kirjahyllyn uumenissa

Tutkimusretkellä kirjahyllyn uumenissa

Rudi ei omaa kiipeilyviettiä, vaan viihtyy korkeintaan kiipeilypuussa. Karri on rämäpäisempi luonne, joka osaltaan selittää sen kiipeilyhalua. Karri kipuaa usein työtuolin selkänojalle ja saattaa jopa keikkua jonkin aikaa kapean selkänojan päällä.

Mini-Tarzan kipuamassa selkänojaa pitkin

Mini-Tarzan kipuamassa selkänojaa pitkin

Myös uteliaisuus on yksi Karrin hallitsevista luonteenpiirteistä. Se ehkä selittää pienet ja naskalimaiset hampaanjäljet, joita hiljalleen ilmestyy rahapuun lehtiin. Maku ei varmasti ole kummoinen, mutta jokin siinä Karria viehättää.

Napostelemassa rahapuuta

Napostelemassa rahapuuta

Myös muovikukat kelpaavat maisteltavaksi

Myös muovikukat kelpaavat maisteltavaksi

Jotta Karri saisi vähän vaihtelua näinä kylminä talvi-iltoina, otan sen usein pyykkikorin sisään ja mukaan pyykkitupaan. Siellä riittää harvakseltaan käytynä uusia hajuja haisteltavaksi. Karri matkustaa kiltisti pyykkikorin sisällä.

Eräänä iltana sain olla todistamassa, miltä näyttää, kun tottunut korimatkustaja ottaa ohjat omiin tassuihinsa. Vaihdoin paperiroskikseen pussin, jonka jälkeen Karri hyppäsi välittömästi roskakoriin muutaman uuden roskan sekaan, kaataen roskakorin. Sitten se makoili erittäin tyytyväisenä roskakorin sisällä, kuin vanha korinvalloittaja konsanaan.

"Täällä on mukavaa!"

”Täällä on mukavaa!”

Millaisia paheita sinun karvakaverillasi on?

Comments are closed.