Imuroinnin iloa ja karvamatossa karvoja kiloja

Ostimme reilu puoli vuotta sitten lemmikkieläintalouksiin tarkoitetun pölyimurin. Electroluxin UltraCaptic UCANIMAL -imuri on lunastanut odotukset: se on tehokas ja vie kissojen karvat hyvin mennessään. Imurin mukana tuli kaksi tavallista suulaketta ja tehokkaampi mattotampparisuulake. Lisäksi ostimme myös lisäosana myytävät karvanpoistosuulakeet.

Perussiivouksessa tulee käytettyä kaikkia näitä kolmea suulaketta. Mattotampparisuulake karsii tehokkaasti kissankarvat erilaisista matoista! UCANIMAL-imurin hyvä imuteho ja mattotampparisuulake helpottavat elämää kummasti. Mattorampparisuulake imaisee esimerkiksi kengännauhan silmänräpäyksessä rullansa ympärille, joten kissanhäntiä täytyy erityisesti varoa imuroidessa. Laminaatit tulee imuroitua perussuulakkeella. Parkettisuulaketta tulee käytettyä vähiten. Karvankerääjäsuulakket vievät tehokkaasti karvat kiipeilypuun pinnoilta, sohvasta ja verhoista. Tuleepa sellaisella imuroitua välillä jopa lakanat.

Mattotampparisuulake täytyy puhdistaa karvoista muutaman imurointikerran jälkeen

Mattotampparisuulake täytyy puhdistaa karvoista muutaman imurointikerran jälkeen

Alkuvuodesta kävimme ostamassa myös uuden olohuoneen maton. Halusin maton, joka ei keräisi karvoja sisäänsä ja joka olisi helppo puhdistaa. Ruudolfin Facebook-sivuilla käytiin pitkä keskustelu, jossa vertailtiin erilaisia mattoja. Muut kissataloudet olivat kovasti myös villamattojen kannalla.

Noh, suunnitelmat ja toteutus haarautuivat taas kerran eri poluille, kun kauppaan asti päästiin. Mukaan tarttui siis luonnonvalkoinen ja lyhytkarvainen karvamatto! Asuntomme on pieni, joten vaalea väri matossa tuo tilaa… Ja tuntuuhan se karvamatto ihan eri kivalta paljaiden varpaiden alla!

Karri köllöttelee olohuoneen karvamatolla

Karri köllöttelee olohuoneen karvamatolla

Ylläolevassa kuvassa näkyvä matto on osoittautunut hyväksi valinnaksi. Tai ei ainakaan niin huonoksi, mitä se olisi voinut olla… Matto on ollut nyt käytössä vajaan 4kk ja se näyttää hyvältä. Pelkäsin, että sitä ei saisi koskaan kunnolla puhtaaksi ja se alkaisi näyttämään ruokottomalta. Luulen kyllä, että se ei pysyisi näin puhtaana ilman imurimme mattotampparisuulaketta. Rudi on pari kertaa oksentanut karvapallot maton päälle, mutta ne on saatu pois matosta kotikonstein. Maton lankoja kyllä tarttuu usein räsypoikien kynsiin, kun ne iltaisin juoksevat rallia olohuoneessa. Jokin matalaprofiilisempi matto voisi siis kuitenkin olla pitkäikäisempi…

Rudi meditoimassa

Rudi meditoimassa

Mielestäni yksi hermoja riipivä osuus imureissa on aina ollut tiettyyn malliin sopivan pölypussin etsiminen kaupasta. Eihän sitä koskaan muista kaupassa, että mikä se imurin mallin numero onkaan. UCANIMAL imuri on pölypussiton, joten tämä on yksi suosikkiominaisuuksiani. Imuri on helppo tyhjentää. Kerran olemme joutuneet pesemään imurin pohjassa olevan suodattimen, kun se oli jo niin likainen, että imuri menetti imutehonsa.

Kissankujeita -blogiin saapui vasta samanlainen imuri ja hinta oli kuulemma tullut jo hyvin alaspäin. Lisäkseni ilokseni huomasin, että Ruudolfin UCANIMAL-pölynimurivideota on katsottu Youtubessa jo yli 1500 kertaa! Siinäpä hyvä syy julkaista uusi imuri-video!

Alla olevalla videolla Karri leikkii UCANIMAL-imurilla. Tämä tapa oli niin söpöä siihen asti kunnes asuntoomme ostettiin tuuletin, jonka väliin Karri koetti myös laittaa kieltään… Onneksi se jätti tuulettimen rauhaan muutaman päivän kieltämisen jälkeen. Mutta postitiivista on, että Karri on reipas imurointiapulainen!

Ragdoll Karri leikkii UCANIMAL-pölyimurilla


ruudolf.org

Ps. Käy lukemassa Ruudolfin ensimmäinen UCANIMAL-imurin artikkeli täältä.

Comments are closed.