Ilmeet

Kissa kuin lankakerä

Lemmikki tuo kotiin rauhaa ja lämpöä. Tutkimustulokset osoittavat lemmikin edistävän ihmisten terveyttä mm. ehkäisemällä allergioita, alentamalla stressiä ja verenpainetta, sekä lisäämällä aktiivisuutta. Lemmikinomistajilla on vähemmän päänsärkyä ja univaikeuksia kuin muilla, sekä ruoansulatus saattaa toimia paremmin.

Lemmikki vaikuttaa positiivisesti myös henkiseen hyvinvointiin. Se lisää empatiakykyä, lohduttaa surussa ja lievittää masennusta suomalla omistajalleen ehdotonta rakkautta.  Lemmikki antaa turvallisuuden tunnetta ja silittäminen saa ihmisen voimaan paremmin.

Rudi leikkimässä

 

Lemmikki tuo myös vastuuta. Vastuun yhtenä osana on tarjota virikkeitä omalle kissalle. Paperipallot, höyhenet, pahvilaatikot ja herkuilla täytetyt älypelit ovat hyviä välineitä kissan piristämiseen.

Rotukuvauksissa ragdollia luonnehditaan usein hiljaiseksi kissaroduksi. Rudi vaatii usein huomiota niin kovaan ääneen, että en pysty allekirjoittamaan väitettä. Rudi leikkii mielellään vaanimalla, piiloutumalla ja yhdessä lelujen kanssa. Usein makuuhuoneesta kuuluu iltaisin useampi kovaääninen ”MOU”, kun Rudi valmistautuu juoksentelemaan ympäri asuntoa iltavirtapiikin suomassa euforiassa.

”Minäkö kovaääninen?”

Onnellisuus koostuu pienistä hippusista ja ohikiitävistä huomionosoituksista, niin ihmisillä kuin lemmikeillä.

Iloisten viiksien päivä

Hiirellä leikittelyä

Kissat pitävät lankakeristä. Se purkautuu leikkiessä pitkäksi naruksi, eikä kerän keskellä ole mitään yllätystä, vain tyhjää. Tärkeämpää on langan purkautuessa kuljettu matka.

Suomalainen reggae-yhtye Reino & The Rhinos kuvasi elämää kappaleessaan Aurinko tavalla, joka sopii myös karvaisiin ystäviimme: ”Mistä tunnen onnen, kun mä ohi kävelen”.

Lähteet

Duodecim. Lemmikkieläimet ja ihmisen terveys. Viitattu 3.11.2012. http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=onn00009

Purina. Leikin aika. Viitattu 3.11.2012 http://www.purina.fi/Home/All+About+Cats/Living+Together+Cat/Get+More+Out+Of+Life+Cat/Feeling+Playful.htm

Päättötyö. Koiran merkitys lapsen elämässä. Viitattu 3.11.2012 http://www.srk-opisto.fi/upi/tutkimus/koira.htm

Comments are closed.