Hiekkalaatikko 2

Uusi hiekkakokeilu

Edellisessä hiekkalaatikko-artikkelissa kirjoitin,  miten meillä on suosittu Odour Buster -merkkistä hiekkaa. Olimme tyytyväisiä Odour Busteriin, mutta alkoi tuntumaan, että mureneeko se sittenkin liian helposti. Hiekkalaatikon tyhjentämisestä tuli työläämpää ja siivoushetket muistuttivat kullanhuuhtomista. Toisaalta hiekanvaihdon lähestyessä hiekan imuvoima tuntui menettävän tehoaan, joten puhdas ja vasta vaihdettu hiekka pysyi kasassa paremmin.

IMG_9652_1

Compact Care -hiekka

Päätimme testata uutta merkkiä, joka vaikutti kokeilemisen arvoiselta ja edulliselta. Ostimme Compact Caren vauvatalkintuoksuista hiekkaa, joka mainostaa itseään poikkeuksellisen nopeasti paakkuuntuvaksi. 14kg säkki maksoi alle 20 euroa.

Compact Care 14kg

Compact Care 14kg

Compact Care on osoittautunut hyväksi hiekaksi, joka ajaa asiansa ja paakkuuntuu tehokkaasti. Jatkossa tulemme käyttämään Compact Carea. Laitamme hiekkalaatikon pesun jälkeen yleensä kaksi pussia Compact Carea, koska kahden kissan käytössä oleva hiekkalaatikko on iso ja vetää siten paljon hiekkaa sisälleen. Hiekkaa on hyvä olla reilusti, jotta kissat eivät kaiva pohjaa näkyviin käydessään tarpeillaan. Hiekka pysyy tällöin puhtaampana ja hiekkalaatikkoon ei tule naarmuja, jotka keräävät bakteereita.

Hiekkalaatikon matto

Eläinkaupasta tarttui myös mukaan uusi hiekkalaatikon edusmatto! Meillä oli hiekkalaatikkomattona ennen käsipyyhe, joka usein meni ruttuun ja kastui pienessä kylpyhuoneessa. Uusi matto on kuminen ja siinä on uria. Täytyy kyllä sanoa, että pyyhe oli hölmö valinta, kun vaihtoehtona oli kuminen matto!

IMG_9659
Hiekka jää kumimaton uriin ja sitä leviää huomattavasti vähemmän kylpyhuoneeseen. Mutta, mikä tärkeintä, hiekkaa kantautuu vähemmän muualle asuntoon! Matto on myös helpompi pitää siistinä: kastuminen ei haittaa ja se on helppo pestä.

Karri oli myös hyvin kiinnostunut uudesta aaltoilevasta matosta, jossa hiekka ei leviä ympäriinsä. Kahtena ensimmäisenä yönä se kävi kaivamassa matolle kasan hiekkaa! Yllätin sen kerran päivälläkin  hiekkalaatikon suulta, kun se kouraisi hiekkaa tassullaan, heitti sitä ylöspäin ja katseli kiinnostuneena, miten hiekka kerta toisensa jälkeen ropisi matolle.

IMG_9646_2

Me ollaan tyytyväisiä

 

Comments are closed.