Eläinlääkäri

Piikkejä ja puukkoja

Rudi ja Karri kävivät joulun alla eläinlääkärissä. Molemmat saivat tehosterokotukset kissaruton ja kissanuhan varalle. Lisäksi Rudi kastroitiin. Rudi oli pentuna rokotettu Purevax-rokotteella, mutta nyt molemmat saivat Nobivacin rokotteet.

Rudi ja Karri eläinlääkärin odotushuoneessa

Rudi ja Karri eläinlääkärin odotushuoneessa

Rudi ei ole koskaan merkkaillut sisälle. Ostimme Rudin kastraatti-lemmikkinä, joten oli Rudin aika joutua eläinlääkärin viiltävään hoitoon.

Koti-illan tilataidetta

Koti-illan tilataidetta

Rudi paljastui vastaanotolla kookkaammaksi, mitä kepposteleva kotivaaka oli antanut ymmärtää! Reilun vuoden ikäisenä Rudi painaa 4,75kg. Karri näytti isolta jopa eläinlääkärin silmiin, mutta pehmoinen ja muhku turkki hämäsi: vaaka näytti vain 1,5kg.

Rudi nukahti nopeasti nukutuslääkkeistä. Onneksi! Mikä vaiva olisikaan ollut yrittää saada se laskemaan kymmenestä alaspäin…

Kotiin päästyämme Rudi oli vielä täysin tajuton, joten se laitettiin olohuoneen lattialle, jotta saatoimme seurata sen hengitystä ja heräämistä. Nukutettu ja leikattu kissa tarvitsee lämpimän, rauhallisen ja hämärän paikan heräämiseen. Lisäksi laitoimme sanomalehtiä ja pyyhkeitä Rudin alle, jotta jos rakko tyhjenee, niin olohuoneen matto ei ole tulilinjalla.

Rudi nukutuslääkityksessä

Rudi nukutuslääkityksessä

Pyyhkeet Rudin alla tulivat tarpeeseen. Karri vahti Rudin unta sen vierellä monta tuntia. Se kai huomasi, että kaveri tarvitsee huolenpitoa. Noin parin tunnin seuranpidon jälkeen Karrilla iski hetkellinen tylsyys, ja se koetti alkaa leikkimään Rudin kanssa pukkimalla sen selkää tassullaan. Pidimme hetken tiukempaa vahtia Karrille, kunnes se taas rauhoittui Rudin viereen.

Laitoimme Rudille silmätippoja, kun se oli nukkunut kaksi tuntia. Kissat siis nukkuvat leikkauksen jälkeen silmät auki. Rudi alkoi heräämään reilun kolmen tunnin kuluttua nukuttamisesta. Sen jäsenet olivat hyytelöä ja vaadittiin vielä parit torkut, ennen kuin se silmiään siristellen raahautui istumaan keittiöön herkkulaatikon viereen. Keittiössä se silmät valonarkana ja kiinni suljettuna odotteli tyytyväisenä herkkupaloja. No, niitä se sai vasta pari tuntia myöhemmin, kun se oli kunnolla herännyt!

Hieman jo heränneempi Rudi

Hieman jo heränneempi Rudi ja kaveri Karri

 

Comments are closed.